עוף סיני בתפוזים בסיר בישול איטי – נסיונות עם מתכונים מהרשת

הייתה לי כאן תמונה מעוררת תאבון של המתכון מפינטרסט וקישור למתכון עצמו אבל מתברר שמאז שפרסמתי את זה בתפוז העמוד שבוא היה המתכון המשיך לעולם טוב יותר. אז מצרפת רק את הסיפור שלי, בלי המתכון המקורי.

***

הלכתי, קניתי חזה עוף, רכז תפוזים, חזרתי הביתה. התחלתי לחתוך את העוף, גילגלתי לסוף המתכון ולפתע גילית שזה מתכון שבכלל מיועד לסיר לבישול איטי (Slow Cooker/crock pot ), כן אני יודעת שזה כתוב על התמונה, פשוט לא שמתי לב בזמן.

מצד אחד, אוי…

מצד שני, רגע. לפני בערך שנתיים חבר של המשפחה בא לבקר והביא לנו במתנה איזה סיר תמוה ששוכב לנו מאז במחסן. הלכתי, הוצאתי, ואכן. יש לי סיר לבישול איטי

***

תרגום המתכון:

4 חתיכות חזה עוף חתוך לחתיכות (השתמשתי בקילו חזה עוף)

1/3 כוס קמח

שמן זית

1/2 כף מלח

כפית חומץ בלסמי

4 כפות סוכר חום

3 כפות קטשופ

170 מ"ל רכז תפוזים קפוא

4 כפות סוכר חום.

הכנה:

ערבבו בקערה מיץ תפוזים קפוא, סוכר חום, חומץ בלסמי, מלח וקטשופ.

שפכו את הקמח לצלחת או קערה קטנה, גלגלו את חתיכות העוף בקמח. שפכו את שמן הזית למחבט וטגנו את העוף קלות עד להשחמה (העוף לא צריך להיות עשוי עד הסוף כי הוא נכנס לסיר לבישול האטי).

שפכו את העוף המוכן לסיר הבישול האיטי, כסו אותו ברוטב שהכנתם מרכז התפוז וערבבו.

בשלו בחום נמוך ל 5-6 שעות או בחום גבוה ל 2-3 שעות.

התוצאה שלנו:

עם אורז:

עם ניוקי (קנוי):

יאמי. טעים וכלום עבודה.

נ.ב
כמה תובנות.
השנאי ממכונת התפירה לא מתאים לסיר לבישול איטי, הוא לא חזק מספיק וכל הזמן קפץ. בדיאבד התברר שבגלל זה הסיר לא עבד ברציפות והעוף יצא קצת קשה.
אפשר לשים פחות תפוז.
העוף התרכך והפך טעים יותר לאחר לילה במקרר.

אהבתם? תשתפו הלאה :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *