איך סוחטים לימון נכון, או איך מכינים לימונדה נהדרת לקיץ

חם. כמה חם. אני לא יודעת מה לגביכם, אבל לי ממש קשה לשתות מספיק בקיץ. שתייה ממותקת יכולה לפתור את הבעיה, אבל זה לא הרגל בריא, לא רוצה שהילדים יתרגלו….יש לי עוד איזה 8 ק"ג להוריד אחרי ההריון , וכבר מישהו שאל אם אני שוב בהריון (תודה באמת, אבל לא)… אז מעדיפה להגיד לא לממותק.

קניתי את סוחט הלימון כבר לפני כמה חודשים מכאן, אבל רק בשבועות האחרונים הוצאתי אותו מהמגירה ותהיתי איך להשתמש בו נכון.

שמים חצי לימון ישר? הפוך? מפה לשם, ככה אנחנו סוחטים לימון בבית. זה עובד מעולה, ויש לנו עכשיו באופן קבוע קנקן לימונדה קרה במקרר.

זה טריק חשוב, כדי שהמיץ באמת ייצא כמו שצריך

וטריק אחרון, מכניסים את הסוחט אל תוך הקנקן, וסוחטים בפנים, כדי שלא ישפריץ לכל עבר.

למיץ מלימון אחד מוסיפים ליטר וחצי מים (בערך), מצננים ושותים לרוויה.

איך אתם סוחטים את הלימון שלכם :-)?

שבוע טוב וטיפה פחות חם!

יעל

אהבתם? תשתפו הלאה :)

קפה בחליטת קפה קרה – פינוק של קיץ

גיליתי את הפינוק הזה בקיץ שעבר אבל זה היה המון התעסקות ואחרי כמה נסיונות הפסקתי להכין. לפני כמה שבועות ביקרתי במרכז ואז גיליתי שמוכרים קפה בחליטה קרה בתחנת הרכבת תחת השם NITRO או קפה בחבית. קניתי, טעמתי (בינוני סביר) והחלטתי שאני פשוט חייבת לחזור להכין בבית. כמה פעמים הכנתי עם סינון דרך מגבות נייר אבל אז גיגלתי קצת ומתברר שזה מספיק פופולרי כדי שתהיה תעשיה שלמה סביב זה. פועל יוצא של כך הוא שיש קומקומים יעודיים לחליטת קפה קרה. קומקום לא קניתי, אבל מסנן מגניב דווקא כן.

יש ברשת כמה אפשרויות. יש מבד או מרשת ניילון (מאוד קשה לנקות). יש מסננת בעלת מבנה דומה אבל קטנה יותר ובלי מכסה (בעייה כאשר הקפה היבש מנסה לצוף ולברוח) ויש את מה שאני קניתי. שהוא בעצם בכלל לא מסננת קפה אלא מסננת ששמים בה דגנים בזמן בישול בירה (אולי עוד נשתמש בה ככזו בעתיד). בכל מקרה. היא עשוייה מפלדת אל חלד, עם רשת צפופה ואיכותית. נקנתה מכאן והגיע תוך שבועיים בערך.

לא עמדתי בפיתוי וישר מהדואר גררתי את הילדים איתי לבית הקפה הקרוב לקנות קפה טחון (זה היה בית משוגעים, לא יודעת על מה חשבתי…)

אבל יצאנו משם עם קפה Danesi טחון ואיכותי

את התערובת מכינים ביחס 1:8. כלומר על כל מאה גרם קפה 800 גרם מים.

קפה לא בפוקוס

מים בפוקוס

פילטר נכנס לצנצנת….טוב, אולי לא נכנס

חיפוש בכל הבית וצנצנת חדשה

נכנס היטב 🙂

סגור ונכנס למקרר ל 24 שעות

ומוכן 🙂

כיף. אכין לי מחר בבוקר עם חלב קר.

הטעם עדין, לא חומצי, רייחני וטעים.

מתכון cold infusion coffee או קצת מידע נוסף מעבר ל "שימו מים וקפה"

אני משלימה את זה כבר אחרי שהפוסט עלה לאוויר כי נראה לי שזה יכול לעזור לאנשים 🙂

מה עושים אם אין מסננת מגניבה?

קונים אותה… או מאלתרים. אפשר  בכיף (טוב, לא בכיף) לסנן דרך מסננת רגילה שמעליה מניחים בד גביה, חיתול טטרה או כמה מגבות נייר.

איזה קפה מתאים להכנת חליטת קפה קרה?

לא קפה נמס. ברצינות. וגם לא קפה שחור טורקי (האמת אפשר, אבל יוצא טעם שונה, לא רע אבל משהו אחר לחלוטין)

צריך פולי קפה טחונים – מוכרים אותם ברוב בתי הקפה וגם בארומה. תבקשו שיטחנו לכם גס. ממה ששמעתי, זה לא נשמר כל כך טוב אז עדיף (כנראה) לא לקנות ישר קילו אלא לקנות 200 גרם ולנסות.

מה עושים עם הקפה, פשוט שותים?

אפשר.

אני שמה בערך אצבע או שניים של הקפה ואת השאר משלימה עם החלב,

אבל ממליצה לכל אחד לנסות בעצמו ולראות מה הכי טעים לו. בגדול, אפשר להשתמש בצבע הקפה בתור מדד.

כלומר לשים קודם חלב ואז להשלים קפה עד שמגיעים לצבע שרגילים.

קחו בחשבון. זה קפה ח-ז-ק.

שבוע טוב לכולם!

יעל

 

אהבתם? תשתפו הלאה :)

פשטידת גבינות חלומית או פשטידת ורדים

אחת הפשטדיות המוצלחות שיצא לי להכין. טעים, מפנק, יפה, גורף מחמאות. הפתיעה אותי כמה מוצלח זה יצא. ים של עבודה אבל לחלוטין שווה את זה 🙂

הפשטידה הזאת מסתובבת ברשת כבר זמן מה, ואני עושה לה עיניין כבר זמן מה, רק מה, הביקורות עליה דיי פושרות. הירקות יוצאים חצי חיים, הפשטידה עצמה חסרת טעם. מה גם, שכל הגזרים האלו… בקיצור, מצרפת את הגרסה שלי למתכון. באחריות, יוצא מעולה 🙂

מתכון לפשטידת גבינה מיוחדת שתיקח לכם לפחות שעתיים הכנה (וכנראה יותר)

ירקות

3 זוקיני

3 גזר

בטטה 1-2 תלוי בגודל

3 סלק

פורסים את הירקות עם קלפן תפוחי אדמה (אל תתפתו להשתמש במנדולינה, זה יצא עבה מדיי).

מסדרים את פרוסות הירקות על מגש (רצועה אחת ליד השנייה, כן כן) ואופים ב 180 מעלות עד שהם נראים חצי מוכנים וטעימים לנשנוש. לא לנשנש, באמת, לא ישאר לכם לאחר כך…

זוקיני, בטטה וגזר אחרי תנור וסלק לפני (אל תלבשו בגדים לבנים)

תערובת גבינות

חצי קילו גבינת שמנת (קונים במעדנייה במשקל) – כמה שיותר שמנה יהיה יותר טעים.

150 גרם גבינה בולגרית – כנ"ל, ממליצה על 24%

150 גרם פרמזן מגורד

150 -200 גרם מוצרלה (מגורדת או בחתיכות, אם תשתמשו בחתיכות קטנות יהיה לכם גושים נחמדים ונמתחים בפשטידה)

3 ביצים

קצת מלח, אורגנו, פלפל שחור, אגוז מוסקט – או כל תיבול אחר שאתם אוהבים.

 

בצק

לא חייבים. אנחנו השתמשנו כאן בבצק פריך מתוק, מוכן, וגם זה, רק כי זה הגיע בטעות בהזמנה מהסופר.

הבצק הפריך מעולה כאן והמתיקות שלו ממש תורמת, אבל בהחלט אפשר בלי. אם כן משתמשים בבצק, אל תשכחו לתת לו אפייה קטנה לפני.

 

הכנת המנה

מערבבים היטב את תערובת הגבינות ומסדרים אותה בתבנת. לוקחים רצועה אחת ומתחילים לגלגל אותה. מוסיפים עוד אחת. ועוד אחת ועוד… עד שמתקבל ורד חמוד. נועצים אותו בגבינה.

שלבי הגלגול, אם מסדרים את הרצועות אחת אחרי השנייה יותר קל לגלגל. הסלק מוסיף יופי של צבע וכדאי לשלב אותו בין לבין.

מכסים לאט לאט את כל הפשטידה

מורחים על הורדים מלמעלה טיפה של שמן זית ואופים ב 200 מעלות כ 45 דקות – אני ממליצה לאפות נמוך בתנור כדי שלא יישרף.

נותנים לזה להתקרר (או לא), אוכלים ונהנים 🙂

בתאבון.

ים של עבודה אבל הטעם נהדר והורדי ירקות יוצאים ממש ממש טעימים.

המשך שבוע טוב!

יעל

 

אהבתם? תשתפו הלאה :)

פסטת זוקיני עם בטטה, פטריות וקלאמרי

ארוחת ערב פליאו 🙂

בפליאו לא אוכלים דגנים, כלומר גם אין פסטה, זה לא אומרת שלא מנסים למצוא תחליפים 🙂

קניתי ברשת את הצעצעו הזה :

זה סוג של מכין פאסטה מירקות.

אומרת מראש, זה לא הכי נוח בעולם, אבל זה עושה את העבודה  🙂

פסטת זוקיני

הכנתי פסטה גם מבטטות (אבל הן היו ממש קטנות ובסוף פשוט גירדתי אותן בצורה גסה עם פומפיה)

כמות נדיבה של חמאה, קרישה וחופן פטריות (בעיקר בשביל הנפח).

מטגנים עד להזהבה ואז מוסיפים את הפסטה וממשיכים להקפיץ עד שזה טיפה מתרכך.

מוסיפים מלמעלה שמנת (אני הוספתי שתי קופסאות, אחת של 38% ואחת של 15% שכבר צריך היה לנצל ממזמן)

מבשלים עד להתרכחות, מטבלים במלח, פלפל, טיפה צ'ילי ואגוז מוסקט

כאשר זה כמעט מוכן מגרדים מלמעלה פרמזן ומסיפים את הקלמרי או השרימפס (מפשריים אותם מראש, אפשר בתוך מים, סוחטים, אפשר להוסיף קצת שום טחון)

מבשלים עוד דקה או שתיים, רק כדי שפירות הים יתחממו ויקבלו את הטעם (למרות הפיטוי, אסור לבשל יותר מכמה דקות אחרת הם מתיבשים הופכים גומי)

מוצאים לצלחת ונהנים 🙂


לא מאוד פוטוגני, אבל מאוד טעים 🙂

 

שבוע טוב,

יעל מיכאלי

אהבתם? תשתפו הלאה :)

סבב תה חורפי עם קינמון מארץ רחוקה

כאן כתבתי על הסבב הקודם. הפעם שמתי רק מרווה + קמומיל + קינמון.

הפעם ללא לונדר, מתברר שלוונדר גורם לי לחלומות ממש אבל ממש הזויים, על גבול ההזיות.

לטובת הסבב הנוכחי הזמנתי קינמון סרילנקה (הקינמון הרגיל בארץ הוא קינמון סיני)

הוא נראה כמו סיגר וופל עדין, ממש כמו דף דקיק מגולגל. הריח שלו מעט יותר עדין מהקינמון הקלאסי אבל עדיין מורגש ונחמד ביותר.
למה הוא עדיף?
בקינמון רגיל יש חומר שבכמות גדולה גורם לנזק בכבד. מאוד קשה להגיע לרמת קינמון כזו (למרות שאנשים מצליחים…) אבל כשקראתי על זה, זה עניין אותי וגיליתי שבקינמון האמיתי, מסרילנקה, כנראה אין את זה.
אז הזמנתי לי כמה מקלות מאיביי 🙂

עבדות ילדים (נו, לפחות לכמה דקות, אחרי זה נמאס לה)

מילוי השקיות

ומוכן. מלאי לכמה וכמה שבועות.

כיף

חורף נעים לכולם,

יעל

אהבתם? תשתפו הלאה :)