קפה בחליטת קפה קרה – פינוק של קיץ

גיליתי את הפינוק הזה בקיץ שעבר אבל זה היה המון התעסקות ואחרי כמה נסיונות הפסקתי להכין. לפני כמה שבועות ביקרתי במרכז ואז גיליתי שמוכרים קפה בחליטה קרה בתחנת הרכבת תחת השם NITRO או קפה בחבית. קניתי, טעמתי (בינוני סביר) והחלטתי שאני פשוט חייבת לחזור להכין בבית. כמה פעמים הכנתי עם סינון דרך מגבות נייר אבל אז גיגלתי קצת ומתברר שזה מספיק פופולרי כדי שתהיה תעשיה שלמה סביב זה. פועל יוצא של כך הוא שיש קומקומים יעודיים לחליטת קפה קרה. קומקום לא קניתי, אבל מסנן מגניב דווקא כן.

יש ברשת כמה אפשרויות. יש מבד או מרשת ניילון (מאוד קשה לנקות). יש מסננת בעלת מבנה דומה אבל קטנה יותר ובלי מכסה (בעייה כאשר הקפה היבש מנסה לצוף ולברוח) ויש את מה שאני קניתי. שהוא בעצם בכלל לא מסננת קפה אלא מסננת ששמים בה דגנים בזמן בישול בירה (אולי עוד נשתמש בה ככזו בעתיד). בכל מקרה. היא עשוייה מפלדת אל חלד, עם רשת צפופה ואיכותית. נקנתה מכאן והגיע תוך שבועיים בערך.

לא עמדתי בפיתוי וישר מהדואר גררתי את הילדים איתי לבית הקפה הקרוב לקנות קפה טחון (זה היה בית משוגעים, לא יודעת על מה חשבתי…)

אבל יצאנו משם עם קפה Danesi טחון ואיכותי

את התערובת מכינים ביחס 1:8. כלומר על כל מאה גרם קפה 800 גרם מים.

קפה לא בפוקוס

מים בפוקוס

פילטר נכנס לצנצנת….טוב, אולי לא נכנס

חיפוש בכל הבית וצנצנת חדשה

נכנס היטב 🙂

סגור ונכנס למקרר ל 24 שעות

ומוכן 🙂

כיף. אכין לי מחר בבוקר עם חלב קר.

הטעם עדין, לא חומצי, רייחני וטעים.

מתכון cold infusion coffee או קצת מידע נוסף מעבר ל "שימו מים וקפה"

אני משלימה את זה כבר אחרי שהפוסט עלה לאוויר כי נראה לי שזה יכול לעזור לאנשים 🙂

מה עושים אם אין מסננת מגניבה?

קונים אותה… או מאלתרים. אפשר  בכיף (טוב, לא בכיף) לסנן דרך מסננת רגילה שמעליה מניחים בד גביה, חיתול טטרה או כמה מגבות נייר.

איזה קפה מתאים להכנת חליטת קפה קרה?

לא קפה נמס. ברצינות. וגם לא קפה שחור טורקי (האמת אפשר, אבל יוצא טעם שונה, לא רע אבל משהו אחר לחלוטין)

צריך פולי קפה טחונים – מוכרים אותם ברוב בתי הקפה וגם בארומה. תבקשו שיטחנו לכם גס. ממה ששמעתי, זה לא נשמר כל כך טוב אז עדיף (כנראה) לא לקנות ישר קילו אלא לקנות 200 גרם ולנסות.

מה עושים עם הקפה, פשוט שותים?

אפשר.

אני שמה בערך אצבע או שניים של הקפה ואת השאר משלימה עם החלב,

אבל ממליצה לכל אחד לנסות בעצמו ולראות מה הכי טעים לו. בגדול, אפשר להשתמש בצבע הקפה בתור מדד.

כלומר לשים קודם חלב ואז להשלים קפה עד שמגיעים לצבע שרגילים.

קחו בחשבון. זה קפה ח-ז-ק.

שבוע טוב לכולם!

יעל

 

אהבתם? תשתפו הלאה :)

פשטידת גבינות חלומית או פשטידת ורדים

אחת הפשטדיות המוצלחות שיצא לי להכין. טעים, מפנק, יפה, גורף מחמאות. הפתיעה אותי כמה מוצלח זה יצא. ים של עבודה אבל לחלוטין שווה את זה 🙂

הפשטידה הזאת מסתובבת ברשת כבר זמן מה, ואני עושה לה עיניין כבר זמן מה, רק מה, הביקורות עליה דיי פושרות. הירקות יוצאים חצי חיים, הפשטידה עצמה חסרת טעם. מה גם, שכל הגזרים האלו… בקיצור, מצרפת את הגרסה שלי למתכון. באחריות, יוצא מעולה 🙂

מתכון לפשטידת גבינה מיוחדת שתיקח לכם לפחות שעתיים הכנה (וכנראה יותר)

ירקות

3 זוקיני

3 גזר

בטטה 1-2 תלוי בגודל

3 סלק

פורסים את הירקות עם קלפן תפוחי אדמה (אל תתפתו להשתמש במנדולינה, זה יצא עבה מדיי).

מסדרים את פרוסות הירקות על מגש (רצועה אחת ליד השנייה, כן כן) ואופים ב 180 מעלות עד שהם נראים חצי מוכנים וטעימים לנשנוש. לא לנשנש, באמת, לא ישאר לכם לאחר כך…

זוקיני, בטטה וגזר אחרי תנור וסלק לפני (אל תלבשו בגדים לבנים)

תערובת גבינות

חצי קילו גבינת שמנת (קונים במעדנייה במשקל) – כמה שיותר שמנה יהיה יותר טעים.

150 גרם גבינה בולגרית – כנ"ל, ממליצה על 24%

150 גרם פרמזן מגורד

150 -200 גרם מוצרלה (מגורדת או בחתיכות, אם תשתמשו בחתיכות קטנות יהיה לכם גושים נחמדים ונמתחים בפשטידה)

3 ביצים

קצת מלח, אורגנו, פלפל שחור, אגוז מוסקט – או כל תיבול אחר שאתם אוהבים.

 

בצק

לא חייבים. אנחנו השתמשנו כאן בבצק פריך מתוק, מוכן, וגם זה, רק כי זה הגיע בטעות בהזמנה מהסופר.

הבצק הפריך מעולה כאן והמתיקות שלו ממש תורמת, אבל בהחלט אפשר בלי. אם כן משתמשים בבצק, אל תשכחו לתת לו אפייה קטנה לפני.

 

הכנת המנה

מערבבים היטב את תערובת הגבינות ומסדרים אותה בתבנת. לוקחים רצועה אחת ומתחילים לגלגל אותה. מוסיפים עוד אחת. ועוד אחת ועוד… עד שמתקבל ורד חמוד. נועצים אותו בגבינה.

שלבי הגלגול, אם מסדרים את הרצועות אחת אחרי השנייה יותר קל לגלגל. הסלק מוסיף יופי של צבע וכדאי לשלב אותו בין לבין.

מכסים לאט לאט את כל הפשטידה

מורחים על הורדים מלמעלה טיפה של שמן זית ואופים ב 200 מעלות כ 45 דקות – אני ממליצה לאפות נמוך בתנור כדי שלא יישרף.

נותנים לזה להתקרר (או לא), אוכלים ונהנים 🙂

בתאבון.

ים של עבודה אבל הטעם נהדר והורדי ירקות יוצאים ממש ממש טעימים.

המשך שבוע טוב!

יעל

 

אהבתם? תשתפו הלאה :)

מרק כרובית כתום נהדר

המשך נסיונות עם מתכונים מהרשת 🙂

ללא ספק המרק כתום/כרובית הכי טעים שאכלתי.

קל להכנה והטעם נהדר.

המתיקות של הכרובית האפויה…

בקיצור, אני מביאה את המתכון, אם אתם אוהבים מרקים סמיכים אז ממליצה בחום

***

מקור המתכון:

http://pinterest.com/pin/112097478195289452/

כרגיל, פינטרסט שולט!!!

מצרפת את המתכון אחרי שני נסיונות ועם כמה שינויים ושיפורים משלי, בשביל המתכון המקורי תכנסו לקישור המצורף.

***

חומרים:

כרובית גדולה

3 בטטות גדולות חתוכות לקוביות

בצל אדום קצוץ גס

5-6 שיני שום

מים

הכנה:

מחממים את התנור ל 200 מעלות. מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל ביס, מערבים אותם בקערה עם מעט שמן זית ושופכים לתבנית אפיה. אופים כחצי שעה או עד להשחמה (אבל לפני שזה נשרף).

במקביל, מתגנים קלות את הבצל והשום, מוסיפים את קוביות הבטטה. מאדים מספר רגעים ואז מוסיפים את המים. אני מוסיפה את המים לפי העין, ככה שיכסו את המרכיבים ועוד אצבע או שתיים. ממליחים ב 3/4 כף מלח. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל על אש נמוכה עד להתרככות הבטטות.

טוחנים, מוסיפים את הכרובית האפויה וטוחנים שוב.

אני לא טוחנת לדייסה מלאה אלא משאירה פירורי כרובית בשביל המרקם.

אוכלים

לשדרוג המרק:

– אפשר להוסיף עדשים כתומות. הם צריכים אפס זמן בישול ומוסיפים נפח ועושר למרק.

– מושכים פרוסות לחמניה בחמאת שום (רוצים מתכון? ), מפזרים מלמעלה מעט גבינת פרמזן מגורדת ואופים 5 דקות בתנור. משתלב נהדר עם המרק.

בתאבון 🙂

אהבתם? תשתפו הלאה :)

גביניות בשמנת ותותי גינה

גביניות הוא מאכל רוסי מוכר וקל הכנה. Сырники (творожники)

אצל אמא שלי הן נראות כמו קציצות גבינה קטנות ושמנמנות. אצלי הן נראות כמו פרוסות קרטון דקיקות, אבל לא פחות טעימות בשל כך.

מנה קלה ומהירת הכנה שעובדת נהדר כארוחת ערב שגם ילדים יסכימו לאכול.

מתכון לגביניות רוסיות

חצי קילו טבורוג בטעמים (נמכר במעדניות בחלק מהסופרים ונמצא בהתחיבות במעדניה של כל חנות רוסית)

ביצה

שקית אבקת אפיה

סוכר לפי הטעם (ככף)

קמצוץ בלתי נראה של מלח

קמח לפי הטעם (אני שמה כ 7-8 כפות, יש אנשים ששמים יותר קרוב לכוס)

מערבבים, נוצרת תערובת אוורירית ודביקה.

אם שמתם פחות קמח – מניחים עם שתי כפות בתלוליות על התבנית.

אם שמתם יותר קמח – יוצרים מהתערובת נקניק מקומח וחותכים אותו לפרוסות בעובי של סנטימטר. מניחים את הפרוסות על התבנית ולוצים עליהן קלות עם המזלג על מנת ליצור ריבועים מלמעלה.

אופים ב 180 מעלות.

זמן האפיה תלוי בכמות הקמח.

אם שמתם הרבה קמח, הגביניות שלכם ישמרו על הצורה ויצטרכו יותר זמן כדי להיעשות גם מבפנים, בדרך כלל, קרוב לחצי שעה.

אם שמתם פחות קמח, כמוני, הגביניות שלכם ישתתחו ויצרו משטח אחיד על התבנית שבסוף תצטרכו לחתוך עם הסכין לריבועים. במקרה כזה הגביניות יצטרכו פחות זמן, בדרך כלל כ 15-20 דקות.

אני מעדיפה את הגרסה השטוחה, עם פחות קמח 🙂

לא פחות חשוב מהגביניות הוא התוספת שאוכלים אותן איתה.

אוכלים עם שמנת, ריבה, דבש או כל שילוב ביניהם

ובמקרה שלנו:

תותי גינה ביוגורט עם מעט סוכר.

כתוספת לגביניות מגבינת טבורוג בטעם אוכמניות כחולות.

יאמי

בתאבון 🙂

אהבתם? תשתפו הלאה :)

עוף סיני בתפוזים בסיר בישול איטי – נסיונות עם מתכונים מהרשת

הייתה לי כאן תמונה מעוררת תאבון של המתכון מפינטרסט וקישור למתכון עצמו אבל מתברר שמאז שפרסמתי את זה בתפוז העמוד שבוא היה המתכון המשיך לעולם טוב יותר. אז מצרפת רק את הסיפור שלי, בלי המתכון המקורי.

***

הלכתי, קניתי חזה עוף, רכז תפוזים, חזרתי הביתה. התחלתי לחתוך את העוף, גילגלתי לסוף המתכון ולפתע גילית שזה מתכון שבכלל מיועד לסיר לבישול איטי (Slow Cooker/crock pot ), כן אני יודעת שזה כתוב על התמונה, פשוט לא שמתי לב בזמן.

מצד אחד, אוי…

מצד שני, רגע. לפני בערך שנתיים חבר של המשפחה בא לבקר והביא לנו במתנה איזה סיר תמוה ששוכב לנו מאז במחסן. הלכתי, הוצאתי, ואכן. יש לי סיר לבישול איטי

***

תרגום המתכון:

4 חתיכות חזה עוף חתוך לחתיכות (השתמשתי בקילו חזה עוף)

1/3 כוס קמח

שמן זית

1/2 כף מלח

כפית חומץ בלסמי

4 כפות סוכר חום

3 כפות קטשופ

170 מ"ל רכז תפוזים קפוא

4 כפות סוכר חום.

הכנה:

ערבבו בקערה מיץ תפוזים קפוא, סוכר חום, חומץ בלסמי, מלח וקטשופ.

שפכו את הקמח לצלחת או קערה קטנה, גלגלו את חתיכות העוף בקמח. שפכו את שמן הזית למחבט וטגנו את העוף קלות עד להשחמה (העוף לא צריך להיות עשוי עד הסוף כי הוא נכנס לסיר לבישול האטי).

שפכו את העוף המוכן לסיר הבישול האיטי, כסו אותו ברוטב שהכנתם מרכז התפוז וערבבו.

בשלו בחום נמוך ל 5-6 שעות או בחום גבוה ל 2-3 שעות.

התוצאה שלנו:

עם אורז:

עם ניוקי (קנוי):

יאמי. טעים וכלום עבודה.

נ.ב
כמה תובנות.
השנאי ממכונת התפירה לא מתאים לסיר לבישול איטי, הוא לא חזק מספיק וכל הזמן קפץ. בדיאבד התברר שבגלל זה הסיר לא עבד ברציפות והעוף יצא קצת קשה.
אפשר לשים פחות תפוז.
העוף התרכך והפך טעים יותר לאחר לילה במקרר.

אהבתם? תשתפו הלאה :)