קפה בחליטת קפה קרה – פינוק של קיץ

גיליתי את הפינוק הזה בקיץ שעבר אבל זה היה המון התעסקות ואחרי כמה נסיונות הפסקתי להכין. לפני כמה שבועות ביקרתי במרכז ואז גיליתי שמוכרים קפה בחליטה קרה בתחנת הרכבת תחת השם NITRO או קפה בחבית. קניתי, טעמתי (בינוני סביר) והחלטתי שאני פשוט חייבת לחזור להכין בבית. כמה פעמים הכנתי עם סינון דרך מגבות נייר אבל אז גיגלתי קצת ומתברר שזה מספיק פופולרי כדי שתהיה תעשיה שלמה סביב זה. פועל יוצא של כך הוא שיש קומקומים יעודיים לחליטת קפה קרה. קומקום לא קניתי, אבל מסנן מגניב דווקא כן.

יש ברשת כמה אפשרויות. יש מבד או מרשת ניילון (מאוד קשה לנקות). יש מסננת בעלת מבנה דומה אבל קטנה יותר ובלי מכסה (בעייה כאשר הקפה היבש מנסה לצוף ולברוח) ויש את מה שאני קניתי. שהוא בעצם בכלל לא מסננת קפה אלא מסננת ששמים בה דגנים בזמן בישול בירה (אולי עוד נשתמש בה ככזו בעתיד). בכל מקרה. היא עשוייה מפלדת אל חלד, עם רשת צפופה ואיכותית. נקנתה מכאן והגיע תוך שבועיים בערך.

לא עמדתי בפיתוי וישר מהדואר גררתי את הילדים איתי לבית הקפה הקרוב לקנות קפה טחון (זה היה בית משוגעים, לא יודעת על מה חשבתי…)

אבל יצאנו משם עם קפה Danesi טחון ואיכותי

את התערובת מכינים ביחס 1:8. כלומר על כל מאה גרם קפה 800 גרם מים.

קפה לא בפוקוס

מים בפוקוס

פילטר נכנס לצנצנת….טוב, אולי לא נכנס

חיפוש בכל הבית וצנצנת חדשה

נכנס היטב 🙂

סגור ונכנס למקרר ל 24 שעות

ומוכן 🙂

כיף. אכין לי מחר בבוקר עם חלב קר.

הטעם עדין, לא חומצי, רייחני וטעים.

מתכון cold infusion coffee או קצת מידע נוסף מעבר ל "שימו מים וקפה"

אני משלימה את זה כבר אחרי שהפוסט עלה לאוויר כי נראה לי שזה יכול לעזור לאנשים 🙂

מה עושים אם אין מסננת מגניבה?

קונים אותה… או מאלתרים. אפשר  בכיף (טוב, לא בכיף) לסנן דרך מסננת רגילה שמעליה מניחים בד גביה, חיתול טטרה או כמה מגבות נייר.

איזה קפה מתאים להכנת חליטת קפה קרה?

לא קפה נמס. ברצינות. וגם לא קפה שחור טורקי (האמת אפשר, אבל יוצא טעם שונה, לא רע אבל משהו אחר לחלוטין)

צריך פולי קפה טחונים – מוכרים אותם ברוב בתי הקפה וגם בארומה. תבקשו שיטחנו לכם גס. ממה ששמעתי, זה לא נשמר כל כך טוב אז עדיף (כנראה) לא לקנות ישר קילו אלא לקנות 200 גרם ולנסות.

מה עושים עם הקפה, פשוט שותים?

אפשר.

אני שמה בערך אצבע או שניים של הקפה ואת השאר משלימה עם החלב,

אבל ממליצה לכל אחד לנסות בעצמו ולראות מה הכי טעים לו. בגדול, אפשר להשתמש בצבע הקפה בתור מדד.

כלומר לשים קודם חלב ואז להשלים קפה עד שמגיעים לצבע שרגילים.

קחו בחשבון. זה קפה ח-ז-ק.

שבוע טוב לכולם!

יעל

 

אהבתם? תשתפו הלאה :)

פשטידת גבינות חלומית או פשטידת ורדים

אחת הפשטדיות המוצלחות שיצא לי להכין. טעים, מפנק, יפה, גורף מחמאות. הפתיעה אותי כמה מוצלח זה יצא. ים של עבודה אבל לחלוטין שווה את זה 🙂

הפשטידה הזאת מסתובבת ברשת כבר זמן מה, ואני עושה לה עיניין כבר זמן מה, רק מה, הביקורות עליה דיי פושרות. הירקות יוצאים חצי חיים, הפשטידה עצמה חסרת טעם. מה גם, שכל הגזרים האלו… בקיצור, מצרפת את הגרסה שלי למתכון. באחריות, יוצא מעולה 🙂

מתכון לפשטידת גבינה מיוחדת שתיקח לכם לפחות שעתיים הכנה (וכנראה יותר)

ירקות

3 זוקיני

3 גזר

בטטה 1-2 תלוי בגודל

3 סלק

פורסים את הירקות עם קלפן תפוחי אדמה (אל תתפתו להשתמש במנדולינה, זה יצא עבה מדיי).

מסדרים את פרוסות הירקות על מגש (רצועה אחת ליד השנייה, כן כן) ואופים ב 180 מעלות עד שהם נראים חצי מוכנים וטעימים לנשנוש. לא לנשנש, באמת, לא ישאר לכם לאחר כך…

זוקיני, בטטה וגזר אחרי תנור וסלק לפני (אל תלבשו בגדים לבנים)

תערובת גבינות

חצי קילו גבינת שמנת (קונים במעדנייה במשקל) – כמה שיותר שמנה יהיה יותר טעים.

150 גרם גבינה בולגרית – כנ"ל, ממליצה על 24%

150 גרם פרמזן מגורד

150 -200 גרם מוצרלה (מגורדת או בחתיכות, אם תשתמשו בחתיכות קטנות יהיה לכם גושים נחמדים ונמתחים בפשטידה)

3 ביצים

קצת מלח, אורגנו, פלפל שחור, אגוז מוסקט – או כל תיבול אחר שאתם אוהבים.

 

בצק

לא חייבים. אנחנו השתמשנו כאן בבצק פריך מתוק, מוכן, וגם זה, רק כי זה הגיע בטעות בהזמנה מהסופר.

הבצק הפריך מעולה כאן והמתיקות שלו ממש תורמת, אבל בהחלט אפשר בלי. אם כן משתמשים בבצק, אל תשכחו לתת לו אפייה קטנה לפני.

 

הכנת המנה

מערבבים היטב את תערובת הגבינות ומסדרים אותה בתבנת. לוקחים רצועה אחת ומתחילים לגלגל אותה. מוסיפים עוד אחת. ועוד אחת ועוד… עד שמתקבל ורד חמוד. נועצים אותו בגבינה.

שלבי הגלגול, אם מסדרים את הרצועות אחת אחרי השנייה יותר קל לגלגל. הסלק מוסיף יופי של צבע וכדאי לשלב אותו בין לבין.

מכסים לאט לאט את כל הפשטידה

מורחים על הורדים מלמעלה טיפה של שמן זית ואופים ב 200 מעלות כ 45 דקות – אני ממליצה לאפות נמוך בתנור כדי שלא יישרף.

נותנים לזה להתקרר (או לא), אוכלים ונהנים 🙂

בתאבון.

ים של עבודה אבל הטעם נהדר והורדי ירקות יוצאים ממש ממש טעימים.

המשך שבוע טוב!

יעל

 

אהבתם? תשתפו הלאה :)

אני צריכה ללמוד לקרוא מתכונים עד הסוף (חזה עוף נהדר)

הכל התחיל מהמתכון הזה – מרינדה סודית לחזה עוף על האש (כן, מתכון של אילה  )

אני: אה! מרינדה! או! סודית! (כן, פחות או יותר בקולות אלו).

קניות , שחכתי לקנות בשר

קניות שבוע לאחר מכן, שחכתי לקנות חרדל

קניות… נמעס לי, באתי עם רשימה, קניתי את הכל, באתי הביתה, הכנתי את המרינדה,

שמתי בה את הבשר.

מרוצה מעצמי הלכתי לקרוא את המתכון עד הסוף כדי לראות כמה זמן השרייה זה צריך ו… חשכו עיני.

מתברר שקניתי חרדל דיז’ון גרגרים במקום חרדל רגיל, שמתי תימין ובזיליקום טרי במקום יבש ולקינוח, גם שחכתי מלח

נו, זה מה יש ואיתו ננצח

כן, כדי להוסיף חטא על פשע גם הכנתי את זה בתנור ולא במנגל (אני צריכה ללמוד איך מתפעלים את המפלצת הזו בחוץ, יום אחד, אולי).

לסיכום, יצא נהדר.

15 דקות בתנור (צד אחד 10 וצד שני 5).

העלים של הבזיליקום הפכו פריכים, התימין הוסיף טעם מצויין (ומעט לימוני – יש לי טימין לימוני בגינה).

יצא טעים, והרוטב הספיק גם כדי לטבל את האטריות.

יאמי.

Go Ayalla!

בתאבון!
נ.ב
ומעתיקה לכאן את רשימת החומרים למקרה שהאתר המקושר יירד יום אחד

By: אילה וייס-טרמבליי

מרינדה סודית לחזה עוף על האש מתכון המרינדה של בעלי לחזה עוף על האש הפכה אצלנו לקלאסיקה. מי שחושב שחזה עוף הוא בשר יבש, שינסה את המתכון הזה. הוא מעולה ישר מהגריל וטעים כל כך פרוס קר שלפעמים אנחנו מכינים כמות מראש לכל השבוע.

Ingredients
6 חצאים חזה עוף
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות תערובת עשבים יבשים
1 כפית מלח גס
1/2 כוס חרדל דיז'ון
Directions
בקערה גדולה שימו את הדבש והחרדל וערבבו היטב.
הוסיפו את שאר המרכיבים והמשיכו לערבב.
כשהמרינדה אחידה וקרמית טבלו את נתחי חזה העוף במרינדה והחזירו למקרר למשך כמה שעות. עדיף אפילו ללילה שלם.
את נתחי העוף ניתן לצלות בגריל (על האש) או בתנור.
כשנתחי העוף מוכנים, ערמו אותם על מגש יפה, והגישו

אהבתם? תשתפו הלאה :)

המבורגר תוצרת בית, איך גיליתי את רוטב ברביקיו ומה ספיר עושה?

עצלנות זה מתכון לדברים נפלאים, לפעמים.

תכננו לקנות פרגיות לסופ"ש אבל לא היה לי כוח לנסוע לסכנין, ובמקום זאת נכנסתי לצרכניה בישוב וקניתי בשר טחון.

את המתכון הזה ראיתי עוד לפני שהתפרסם, אילה היא אחת מהכותבות בחברה שלנו ועוד לפני שהעלתי אותו לאתר ידעתי שאני הולכת לנסות אותו,

אבל לא ידעתי מתי, אז כמו שאמרתי, עצלנות זה לא תמיד רע.

מהצרכניה התקשרתי הביתה וביקשתי מרונן שיקריא לי את רשימת החומרים. בשר, יש. בצל, יש. תבלינים, יש. רוטב ברביקיו… רגע.

אני מכירה את הרוטב, אפילו טעמתי אותו פעם, לפני כמה שנים, ולא אהבתי. באמת לקנות, באמת לשים אותו בבשר הטרי והיפה שקניתי?

ואז נזכרתי שאילה היא בלוגרית אוכל ותיקה, ולהבדל ממני יודעת לבשל ושאם היא כותבת רוטב ברביקיו, היא יודעת מה היא עושה.

אז קניתי.

***

הבשר עם התבלינים (והרוטב ברביקיו)

לשים (בעלי)

מניחים על המגש (בעלי)

מדגמנים קציצה (כן, שוב לא אני)

עורכים שולחן (את זה דווקא אני יודעת לעשות)

בזמן שרונן יצא להכין את ההמבורגרים על המנגל ניצלתי את הזמן וצילמתי את הקטנה:

רגע… איפה היא?

ספיר?

קוקו 🙂

ספיר: היי אמא! (או יותר לכיוון או! איו!)

והנה ההמבורגרים ירדו מהאש:


מסיבה לא ברורה הם הפכו לקציצות במהלך הצליה

אורן, לא לגעת במים של אמא!

אמא, חיבוק!

בסוף הכל הגיע לפתרונו בשלום.

אני לא יודעת מה יש ברטוב הזה אבל ההמבורגרים יצאו נהדרים. עם ריח מעושן ומתקתק וטעם שקשה לתאר. לחמניות חלה, מיונז, עגבניה חתוכה, מלפפון חמוץ ויומיים של כיף.

טעים.

ממליצה לנסות,

תודה אילה!

 

את המתכון המפורט והמצולם ניתן למצוא כאן: המבורגר ביתי מנצח

וליתר ביטחון, שלא יעלם יום אחד, אני מגבה לי אותו גם כאן:

קילו בשר בקר טחון טרי
שני בצלים קטנים טחונים במעבד מזון, מגוררים או קצוצים דק-דק
שליש כוס רוטב ברביקיו
תבלינים.- "תבלין לסטייק מונטריאול".
או חצי כפית אבקת שום, חצי כפית בצל יבש, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח.

אם הבשר בכל זאת יצא מההקפאה או נראה לכם נזיל מדי, הוסיפו פנימה כשתי פרוסות לחם טחונות, הלחם לא ישנה את טעם הבשר ויציל את ההמבורגרים שלכם מהתפרקות מבישה על הגריל.
עם או בלי לחם, לושו היטב את כל החומרים בקערה גדולה עד לעיסה אחידה ומבריקה. לישה טובה של הבשר תדביק אותו יחדיו ותעזור לכם להפיק המבורגרים בעלי מראה חלק ואחיד. לכסות בניילון נצמד ולהניח במקרר לשעה לפחות.

את הבלוגים של אילה ניתן למצוא כאן:

בישול איטי

בישול מהיר

ממליצה לחפש מתכונים נוספים שלה אצלנו באתרים ולקרוא את הבלגוים שלה, היא כותבת נהדר.

שבוע טוב וטעים לכולם

יעל

***
ועדכון מאילה:
טיפ של שף – בכדי שההמבורגרים לא יתנפחו לקציצות, עושים להם גומה קטנה באמצע לפני הצלייה.

אנסה בסבב הבא 🙂
תודה!

אהבתם? תשתפו הלאה :)

מרק כרובית כתום נהדר

המשך נסיונות עם מתכונים מהרשת 🙂

ללא ספק המרק כתום/כרובית הכי טעים שאכלתי.

קל להכנה והטעם נהדר.

המתיקות של הכרובית האפויה…

בקיצור, אני מביאה את המתכון, אם אתם אוהבים מרקים סמיכים אז ממליצה בחום

***

מקור המתכון:

http://pinterest.com/pin/112097478195289452/

כרגיל, פינטרסט שולט!!!

מצרפת את המתכון אחרי שני נסיונות ועם כמה שינויים ושיפורים משלי, בשביל המתכון המקורי תכנסו לקישור המצורף.

***

חומרים:

כרובית גדולה

3 בטטות גדולות חתוכות לקוביות

בצל אדום קצוץ גס

5-6 שיני שום

מים

הכנה:

מחממים את התנור ל 200 מעלות. מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל ביס, מערבים אותם בקערה עם מעט שמן זית ושופכים לתבנית אפיה. אופים כחצי שעה או עד להשחמה (אבל לפני שזה נשרף).

במקביל, מתגנים קלות את הבצל והשום, מוסיפים את קוביות הבטטה. מאדים מספר רגעים ואז מוסיפים את המים. אני מוסיפה את המים לפי העין, ככה שיכסו את המרכיבים ועוד אצבע או שתיים. ממליחים ב 3/4 כף מלח. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל על אש נמוכה עד להתרככות הבטטות.

טוחנים, מוסיפים את הכרובית האפויה וטוחנים שוב.

אני לא טוחנת לדייסה מלאה אלא משאירה פירורי כרובית בשביל המרקם.

אוכלים

לשדרוג המרק:

– אפשר להוסיף עדשים כתומות. הם צריכים אפס זמן בישול ומוסיפים נפח ועושר למרק.

– מושכים פרוסות לחמניה בחמאת שום (רוצים מתכון? ), מפזרים מלמעלה מעט גבינת פרמזן מגורדת ואופים 5 דקות בתנור. משתלב נהדר עם המרק.

בתאבון 🙂

אהבתם? תשתפו הלאה :)