מתכון כדורי פנינה

אני כבר חודשים רוצה להעלות את המתכון הזה לבלוג 🙂

אחד ממתכוני האידוי האהבוים עלינו במשפחה. אפילו אורן מסכים לאכול אותם.

קל להכנה, מהיר ומאוד מאוד טעים.

מצרכים להכנת כדורי פנינה

1/2 1 כוסות אורז עגול שטוף היטב

500 גרם חזה עוף טחון

1/2 תפוח עץ חמצמץ קצוץ דק

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

5 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק

1 שן שום קצוצה דק

2 כפיות שורש ג'ינג'יר (זנגויל) טרי קצוץ דק

1 כף סויה כהה

3 כפות קורנפלור

1 ביצה

מלח, פלפל שחור טרי

 

הוראות הכנה של כדורי פנינה

  • משרים את האורז השטוף בהרבה מים קרים למשך שעה לפחות.
  • בזמן הזה מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה, מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.
  • מרטיבים מעט את הידיים וצרים מהצערובת כדורים בגודל כדורי פינג-פטנג.
  • מסננים את האורז מהמיים ומפזרים אותו על צלחת שטוחה.
  • מגלגלים את כדורי הבשר באורז המסונן כך שהם יהיו מצופים לגמרי בגרגרי האורז.
  • שמים את הכדורים המצופים בסלסלת אידוי (או במאדה/סטימר) ומאדים אותם 15-20 דקות.

הערות שלי

  • המון אוכל!
  • מנה מאוד מאוד גדולה. 500 גרם בשר ממלאים בקלות מאדה גדול.
  • אני מכינה בדרך כלל חצי מכמות הבשר (500 גרם) אבל שומרת על שאר המצרכים בהתאם לכמות של מנה מלאה.
  • כדאי לרפד את המאדה בעלי כרוב. גם יעיל וגם טעים.
  • אם במאדה שלכם יש מספר קומות כדאי להוסיף עוד כמה דקות לאידוי הכללי, וחשוב לא לשכוח להחליף בין הקומות במהלך האידוי כדי לקבל אידוי אחיד.

 

רוטבים שהולכים טוב עם המנה הזאת

רוטב סויה – חומץ

מערבבים בקערית 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות חומץ אורז, 1כפית שמן שומשום, 1 כפית סוכר, כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק, מעט מלח ופלפל.

מגישים בקערית. טובלים את כדורי הבשר המאודים ברוטב ואוכלים.

רוטב סויה- לימון

מערבבים בקערית שליש כוס רוטב סויה, 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי, כפית שמן שומשום, כפית סוכר, 2 כפות כוסברה קצוצה.

רוטב סויה חריף

שמים בקערית 6 כפות רוטב סויה, 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי, 2 כפיות שמן שומשום, כפית סוכר, 1 פלפל אדום טרי וחריף פרוס ו- 2 כפות עלי כוסברה קצוצים גס. מערביבים היטב וטובלים ברוטב את כדורי הבשר.

בתאבון 🙂

תמונות מתהליך ההכנה

מתחילים למלא את המאדה:

מוסיפים עוד קומה:

 

מתחילים לאדות:

 

בודקים את ההתקדמות ומחליפים בין הקומות:

 

נראה מוכן 🙂

 

קדימה אוכל !

 

נ.ב

 

המתכונים לקוחים  מהספר "בשר טחון" של אהרוני.

ספר שעד עכשיו סיפק לנו כמה וכמה מתכונים מוצלחים. ניתן למצוא אותו לא פעם במבצעי הרשת השונים. קיים בכריכה רכה וקשה.

אלי הוא הגיע בסוף שבוע הספר לפני שנתיים, כאשר עבדתי בדוכן של כתר. חילקו אותו כמתנה לקונים. הוא נשאר ללא דורש והיה בדרכו לגריסה כאשר הצלתי אותו מהקופסה. לפי דעתי, ספר מצויין לאוהבי הבשר הטחון.

נ.ב 2

 

כדורי הפנינה הולכים מעולה עם לחמניות באו שכבר כתבתי עליהן כאן 🙂

 

 

אהבתם? תשתפו הלאה :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *