גביניות בשמנת ותותי גינה

גביניות הוא מאכל רוסי מוכר וקל הכנה. Сырники (творожники)

אצל אמא שלי הן נראות כמו קציצות גבינה קטנות ושמנמנות. אצלי הן נראות כמו פרוסות קרטון דקיקות, אבל לא פחות טעימות בשל כך.

מנה קלה ומהירת הכנה שעובדת נהדר כארוחת ערב שגם ילדים יסכימו לאכול.

מתכון לגביניות רוסיות

חצי קילו טבורוג בטעמים (נמכר במעדניות בחלק מהסופרים ונמצא בהתחיבות במעדניה של כל חנות רוסית)

ביצה

שקית אבקת אפיה

סוכר לפי הטעם (ככף)

קמצוץ בלתי נראה של מלח

קמח לפי הטעם (אני שמה כ 7-8 כפות, יש אנשים ששמים יותר קרוב לכוס)

מערבבים, נוצרת תערובת אוורירית ודביקה.

אם שמתם פחות קמח – מניחים עם שתי כפות בתלוליות על התבנית.

אם שמתם יותר קמח – יוצרים מהתערובת נקניק מקומח וחותכים אותו לפרוסות בעובי של סנטימטר. מניחים את הפרוסות על התבנית ולוצים עליהן קלות עם המזלג על מנת ליצור ריבועים מלמעלה.

אופים ב 180 מעלות.

זמן האפיה תלוי בכמות הקמח.

אם שמתם הרבה קמח, הגביניות שלכם ישמרו על הצורה ויצטרכו יותר זמן כדי להיעשות גם מבפנים, בדרך כלל, קרוב לחצי שעה.

אם שמתם פחות קמח, כמוני, הגביניות שלכם ישתתחו ויצרו משטח אחיד על התבנית שבסוף תצטרכו לחתוך עם הסכין לריבועים. במקרה כזה הגביניות יצטרכו פחות זמן, בדרך כלל כ 15-20 דקות.

אני מעדיפה את הגרסה השטוחה, עם פחות קמח 🙂

לא פחות חשוב מהגביניות הוא התוספת שאוכלים אותן איתה.

אוכלים עם שמנת, ריבה, דבש או כל שילוב ביניהם

ובמקרה שלנו:

תותי גינה ביוגורט עם מעט סוכר.

כתוספת לגביניות מגבינת טבורוג בטעם אוכמניות כחולות.

יאמי

בתאבון 🙂

אהבתם? תשתפו הלאה :)

עוף סיני בתפוזים בסיר בישול איטי – נסיונות עם מתכונים מהרשת

הייתה לי כאן תמונה מעוררת תאבון של המתכון מפינטרסט וקישור למתכון עצמו אבל מתברר שמאז שפרסמתי את זה בתפוז העמוד שבוא היה המתכון המשיך לעולם טוב יותר. אז מצרפת רק את הסיפור שלי, בלי המתכון המקורי.

***

הלכתי, קניתי חזה עוף, רכז תפוזים, חזרתי הביתה. התחלתי לחתוך את העוף, גילגלתי לסוף המתכון ולפתע גילית שזה מתכון שבכלל מיועד לסיר לבישול איטי (Slow Cooker/crock pot ), כן אני יודעת שזה כתוב על התמונה, פשוט לא שמתי לב בזמן.

מצד אחד, אוי…

מצד שני, רגע. לפני בערך שנתיים חבר של המשפחה בא לבקר והביא לנו במתנה איזה סיר תמוה ששוכב לנו מאז במחסן. הלכתי, הוצאתי, ואכן. יש לי סיר לבישול איטי

***

תרגום המתכון:

4 חתיכות חזה עוף חתוך לחתיכות (השתמשתי בקילו חזה עוף)

1/3 כוס קמח

שמן זית

1/2 כף מלח

כפית חומץ בלסמי

4 כפות סוכר חום

3 כפות קטשופ

170 מ"ל רכז תפוזים קפוא

4 כפות סוכר חום.

הכנה:

ערבבו בקערה מיץ תפוזים קפוא, סוכר חום, חומץ בלסמי, מלח וקטשופ.

שפכו את הקמח לצלחת או קערה קטנה, גלגלו את חתיכות העוף בקמח. שפכו את שמן הזית למחבט וטגנו את העוף קלות עד להשחמה (העוף לא צריך להיות עשוי עד הסוף כי הוא נכנס לסיר לבישול האטי).

שפכו את העוף המוכן לסיר הבישול האיטי, כסו אותו ברוטב שהכנתם מרכז התפוז וערבבו.

בשלו בחום נמוך ל 5-6 שעות או בחום גבוה ל 2-3 שעות.

התוצאה שלנו:

עם אורז:

עם ניוקי (קנוי):

יאמי. טעים וכלום עבודה.

נ.ב
כמה תובנות.
השנאי ממכונת התפירה לא מתאים לסיר לבישול איטי, הוא לא חזק מספיק וכל הזמן קפץ. בדיאבד התברר שבגלל זה הסיר לא עבד ברציפות והעוף יצא קצת קשה.
אפשר לשים פחות תפוז.
העוף התרכך והפך טעים יותר לאחר לילה במקרר.

אהבתם? תשתפו הלאה :)

פאי לימון לימוני להפליא – נסיונות עם מתכונים מהרשת

אני מתחילה להתמכר בצורה דיי רצינית PInterest. לא רק שזה נוח כתחליף למועדפים אלא שזה גם ממכר לגלישה. כל לחיצה פותחת עולם חדש של רעיונות, וכמו שנאמר, תמונה אחת שווה אלף מילים אז מה הפלא שכל כך קשה להתנתק מזה?

בכל מקרה, לא בשביל זה אני כותבת את הרשומה. בעקבות שיטות מקרי לחלוטין ב PInterest (חיפשתי משהו על סריגה) הגעתי לתמונות של כמה מתכונים, ואז עוד כמה, ואז. החלטתי שמספיק לאכול עם העיניים וכדאי גם לנסות משהו מהם

http://pinterest.com/pin/112097478195171694/

***

תרגום המתכון:

בצק

כוס וחצי קמח

1/3 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

1 כף גרידת לימון

1/2 כוס חמאה בטמפ' החדר

 

מילוי

4 ביצים גדולות

כוס ושליש סוכר

כוס מיץ לימון סחוט טרי ומסונן

 

הכנה

חממו תנור ל 180 מעלות. רפדו תבנית 9X9 אינץ בנייר אלומיניום (השתמשנו בפירקס בינוני בלי האלומיניום).

הכינו את הבצק. בקערה גדולה ערבבו קמח, סוכר, מלח וגרידת לימון. חתכו את החמאה לגושים והוסיפו לתערובת. ערבבו בעזרת מערבל במהירות נמוכה עד שהתערובת יוצרת פירורים זהובים. שפכו לתבנית והדקו (בעזרת אצבעות או כף) למשטח אחיד.

אפו ל 16-19 דקות, עד להשחמה קלה של הקצוות.

 

בזמן שהבצק נאפה, הכינו את המילוי

ערבבו ביחד את כל חומרי המילוי בקערה גדולה. כאשר הבצק יוצא מהתנור, והוא עדיין חם, שפכו עליו את תערובת המילוי. אפו במשך כ 20 דקות, או עד שהמילוי מתקבע ולא רועד אם מנערים בעדינות את התבנית.

תנו לו להתקרר במלואו לפני חיתוך.

פזרו אבקת סוכר מלמעלה לפני הגשה.

 

COPYRIGHT © 2012 BAKING BITES

 

הנא התוצאה שלנו:

טעים ונהדר לאוהבי לימונים 🙂

 

 

אהבתם? תשתפו הלאה :)

עוגת שכבות דבש ושמנת

המתכון לקוח מהבלוג המצויין של פיית העוגיות.

וקישור ישיר למתכון:

https://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/11/blog-post_9904.html

ההכנה קצת מורכבת אבל לא באמת קשה והתוצאה תענוג

הוכן אל תוך הלילה, מהתחלה עד הסוף, על ידי בעלי המוכשר

***

מתחילים, מנסים לאלתר אמבט בן מארי מהחומרים שיש בבית.

ועל האש:

ובפעולה:

והתוצאה הסופית:

אמא, לחתוך?

ובמבחן הטעימה:

יאם! טעים!

***

העוגה לא סטטית אלא משתנה וצוברת טעם ככל שהבצק הפריך סופג את השמנת.

מאוד ממלאה ומאוד טעימה,

אולי רק נשים מעט פחות סוכר בפעם הבאה.

ממליצה לנסות  🙂

אהבתם? תשתפו הלאה :)

פיצה חצילים, ללא בצק, או פיצה

מתכון קליל שאת מידת הקלוריות קובעים במקום, לפי רגשות האשמה

לוקחים חצילים:

במקרה שלנו זה חצילונים. כנראה לא דישנו מספיק כי החציל הכי גדול שלנו היה בגודל 15 ס"מ בערך 🙂

פורסים אותם לפרוסות בעובי של ס"מ.

מורחים בשמן זית.

מפזרים מלמעלה תבלינים (אנחנו השתמשנו במלח, תימין ואורגנו)

מחממים תנור ל 200 מעלות.

מכניסים לתנור 10 דקות.

מוציאים, הופכים, אם רוצים מורחים עוד שמן זית, מפזרים עוד תבלינים.

מניחים חתיכת גבינה צהובה/קממבר/ברי מעל כל פרוסת חציל (או לא מניחים).

מחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

יוצא פריך וטעים 🙂

אוכלים ונהנים.

הנה הניסיון הראשון שלנו:

יצא שומני להפליא, אבל טעים. בפעמים הבאות השתמשנו בפחות שמן זית ובפחות גבינה צהובה.

מאוד טעים עם כל סוגי הגבינה הלבנה. פשוט לטבול ולאכול  🙂

אהבתם? תשתפו הלאה :)